11 Şubat 2012 Cumartesi

Yumsak açma



malzmeler:

1su b. ilik süt
1su b. siviyag
1su b.soda
1/2su b. ilik su
1 paket yas maya
1 paket kabartma tozu
3 tatli kasigi tozseker
tuz, alabildigi kadar un

yapilisi: Un haric bütün malzmeleri karistirip, unu ekleyip yumusak hamur elde ediyoruz, 1 saat mayalandiriyoruz. Mayalandiktan sonra hamuru bezelere bölüyoruz, sekil verirken elimizi siviyaga bulayip aciyoruz (icerisine peynir veya kiyma, koyabilirsiniz istege göre sadede olabilir) ve sekillendiriyoruz (siviyag tel tel olmaszi icin). Tepsiye dizip tekrar mayalandirip üzerine yumurta sarisi sürüp 200° isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz. AFIYET OLSUN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder