10 Şubat 2012 Cuma

Kokostar kurabiye

 


malzemeler:
2 yumurta (1tanesinin beyazi iç malzemeye)
2 kasik kakao
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket margarin (250gr)
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un

iç malzemesi için:
1.5 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi pudra sekeri
1 yumurta beyazi

üzeri için: 1 tablet sütlü yada bitter çikolata

hazirlanisi:
Kurabiye malzemelerini sirayla karistirip, un ekleyip yumsak bir hamur elde ediyoruz.. Ceviz büyüklügünde yuvarlak esit toplar yuvarliyoruz, yakasik 30 tane çikiyor. Iç malzemelerini karistiriyoruz, findik büyüklügünde toplar yuvarliyoruz. (30 tane kurabiye hamuru yuvarladiysaniz, iç malzemesindende 30 tane yuvarlicaksiniz) Kurabiye hamurunu avuç içinde bastirip hindistan cevizli toplardan içerisine koyup yuvarliyoruz (içi görünmicek) 200° isitilmis firinda yaklasik 20dakika pisiriyoruz. Soguduktan sonra çikolatayi bir cam kasesine koyup içerisine 1 yemek kasigi su ilave edip, kaynamis suyun üzerine koyup benmari usulü eritip üzerlerini süslüyoruz. AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder