11 Şubat 2012 Cumartesi

Kafesli Yas Pasta


Sevgili mutfaktanmiskokular.blogspot'a bu tarifi yayinladigi için tessekür ederim, bende denedim ve bu güzel sonucu elde ettim :)))

Kek için :
3 yumurta
1.5 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
2 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
1 vanilya

Iç kremasi :

1 paket vanilin pasta kremasi
Komposto visne
damla çikolata

Üzeri için :

Rendelenmis bitter çikolata
Kafes için :
50 gram bitter beyaz çikolata


Yapilisi :
Yumurtalari, seker ve vanilyayi mikserle iyice çirpiyoruz. Süt ve siviyag ekleyip az çirpiyoruz. Sonra elenmis, unu, kakao ve kabartma tozunu ilave edip, tekrar az çirpiyoruz. Kek hamurunu yaglanmis 26 cm çapindaki pasta kalibina döküyoruz.180° derece isitilmis firinda yaklasik 30 dakika pisiriyoruz.
Kekiniz pistiginide, sogumaya birakiyoruz ardindan ortadan ikiye kesiyoruz.

Pasta kremasini paketin uzerinde yazildigi gibi hazirliyoruz. Kekin alt kismini servis edeceginiz tabaga koyup, üzerini biraz sütle islatiyoruz. üzerine krema sürüyoruz. Visne tanelerini dizip, üzerlerine damla çikolata serpiyoruz. Diger kekide islatip pastanin üzerine koyuyoruz. Kalan kremayla pastanin disini kapliypruz. Üzerini kakao ile kapliyoruz.
Beyaz cikolatayi benmari usulü eritip yagli kagit üzerine büyük pasta büyüklügünde yuvarlak cizip , erittigimiz beyaz cikolata ile kafes sekli verip dondurup pastanin üzerine yerlestiriyoruz. Ayni sekilde kenarlari icin kafesler yapip dondurup pastanin kenarlarina yerlestiriyoruz. Renkli krema ile süslüyoruz, buzdolabina dinlenmeye birakiyoruz.

Afiyet olsun...


3 yorum:

  1. Pastalarinizn hepside muhtesem guzellikte dolama pastanizda yorum yazdim gelmedi umarim bu gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Bu pastamla bir etkinliğe katılmıştım ve sonucu muhteşem olmuştu :)

      Sil
    2. Yalnız dolamalı pasta üzerine bir yorum almadım kayda geçmemiş malesefe ondan size geri dönememişimdir

      Sil