10 Şubat 2012 Cuma

Küllahli pasta (Torpil)

 


malzemeler 20 küllah için:
5 uzun milföy hamuru (kare olarak 10 tane)
1/2 litre süt
3 yemek kasigi nisasta
3 yemek kasigi toz seker
1 paket krem santi
2 yemek kasigi file badem

yapilisi:
Yagli kagittan 20 ufak kareler kesip üçgen seklinde katliyoruz ve küllah seklinde sariyoruz. Resimdeki gibi.



Milföyleri serit halinde kesiyoruz (8 serit çikiyor), teker teker küllahlara iki serit sarip yagli kagitli tepsiye diziyoruz, 200° isitilmis firinda hafif kizarana kadar pisiriyoruz ve sogumaya birakip içideki yagli kagitmari çikartiyoruz. Resimdeki gibi.



kremasi:
Süt, seker ve nisastayi karistirarak katilasana kadar pisiriyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra 1 paket kremsantiyi kremanin icerisine katip mikserle 2-3dakika çirpiyoruz. 2 yemek kasigi file bademi ufalayip malzemeye karistiriyoruz. Kremsanti posetin koyup küllahlara dolduruyoruz. Içerlerini meyveyle çilekle süsleye bilirsiniz. Üzerine pudrasekeri serpiyoruz, buzdolabinda muahfaza ediyoruz. AFIYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder