10 Şubat 2012 Cuma

Hindistancevizi tatlisi

Hindistancevizi tatlisi



malzemeler: NOT: sebetini önce yapin soguk olmasi lazim!
4 yumurta
1 su bardagi tozseker (yumurta ile tozsekeri köpürene kadar çirpiyoruz)
1/2 çay bardagi siviyagi içine ekliyoruz (kairisima eliyoruz)

1 su bardagi un
1 çay bardagi irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardagi hindistancevizi
Bu malzemeleri karistirip yumurta karisimina kasikla karistirarak yediriyoruz, 30a40 çapinda bir borcama döküp 170° isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Pistiten hemen sonra serbetini üzerine dököyoruz çekmesi için bekliyoruz, üzerini hindistancevizi ile süslüyoruz. AFIYET OLSUN....
serbeti için:
3.5 su bardagi tozseker
3.5 su bardagi su
3-4 damla limon suyu istege göre ben koymadim
(serbeti 5 dakika kaynatip sogumasi için kenara alin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder