10 Şubat 2012 Cuma

Frenk üzümlü pasta

Frenk üzümlü pasta


keki icin:
2 yumurta,
80gr toz seker,
80gr un,
yarim paket kabartma tozu

kremasi için:
250gr mascarpone,
350gr yogurt eksi olmasin (fromage blanc, quark),
200gr süt kremasi,
2paket krema sertlestirici,1
00gr toz seker, 1
paket vanilya,
400gr frenk üzümü.
kenarina bir paket rulo bisküvi

yapilisi:
26 cm çapinda kek kalibina yagli kagit koyun. Yumurtayla tozsekeri beyazlasana kadar çirpin, ardindan un ile kabartma tozunu ilave ederek karistirin kek kalibina döküp, 180° isitilmis firinda pembelesene kadar pisirin.
Kek kalibini acip kekin kenarindan yarim cm kesin ve kalibin kelepcesini tekrar takin, kenarlarina sira sira bisküvileri dizin.
Krema malzemelerinin hepsini bir kaba bosaltip mixserle 3-4 dakika cirpin ,kremadan biraz ayirin, frenk üzümlerini icine karistirin, kremayi kekin üzerine dökün. Geri kalan kremayi santi posetine doldurup üzerini istege göre süsleyin. Bir gece buzdolabinda bekletin. Ertesi gün kurdale ile baglayin. AFIYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder