10 Şubat 2012 Cuma

Bulgar ekmegi

Bulgar ekmegi



hamuru icin:
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi siviyag
1 yas maya 42gr.
1 pkt kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
alabildigi kadar un ( yaklasik 600-700gr un gidiyor)

üzerine: 1 yumurta sarisi

yapilisi:
Tüm malzemeleri güzel yogurup yumusak bir hamur elde edin. 1 saat mayalandirin. Mayalandiktan sonra hamuru 4 esit bezeye bölün. 4esit bezeyi tekrar 4e bölün, toplam 16 beze olusuyor. (Asagida resimlerde görebilirsiniz) 4 bezeyi tatli tabagi büyüklügünde unla aciyoruz, aralarina bol sivi yag sürüryoruz ve üst üste koyup rulo yapiyoruz. Bu islemi hamurlar bitene kadar yapiyoruz. En son olarak bezeleri çapraz olaraka 4 veya 5 bezeye kesiyoruz. Yaglanmis tepsiye aralili diziyoruz. Tekrak 30 dakika mayalandiriyoruz. Üzerine yumurta sarisi sürüp 200° isitilmis firinida kizarana kadar pisiriyoruz. AFIYET OLSUN....
Not: Dilerseniz icerisine peynirde koyabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder