11 Şubat 2012 Cumartesi

Kakaolu islak kurabiye

Kakaolu islak kurabiye

Malzemeler: 250gr yumsak margarin
5 yemek k. kakao
2 yumurta
1,5 su b. tozşeker
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
alabildiği kadar un

İslatmak için: 2 su b. su
1,5 su b. tozşeker

üzerin için: hindistancevizi

yapılışı:önce şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri soğuk suda karıştırarak eritelim ve kenara alalım.


Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapismicak sekilde yumsak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayip aralıklı tepsiye diziyoruz. 170 derece isitilmis fırında üzerleri catlayana kadar piririyoruz. Fırından cikaritip soğuk şerbetin icine atıp 5 saniye alt üst edip çıkartıyoruz. Üzerlerine hindistancevizi serpip biraz dinlendirip servis ediyoruz... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder