11 Şubat 2012 Cumartesi

Fincan Böregi


Malzemeler:

2 su b. Un
1 çay b. Ilık su
1 yumurta
yarım tatli k.tuz
(isteğe göre yarım paket kabartma tozu)

İçin için:
500gr ispanak
1 kuru soğan
Sıvıyağ
Yarım kalıp beyaz peynir
Tuz, karabiber


Yapılışı: kabartma tozunu (istege bagli ben koymamistim ama koyulmasini tavsiye ederim) unla karistiryoruz ve unu yogurma kabına alıp ortasını havuz seklinde aciyouz. Tuz, ılık suyu azar azar ilave edip yoğuruyoruz. Yumurtayı ekleyip pürüzsüz hamur elde ediyoruz. Hamurunuz çıvik olursa un ekleye bilirsiniz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp üzerlerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

İç malzemesi: ispanaklari güzelce yikayip süzüyoruz. Bir parmak kalınlığında kesiyoruz. Tavaya siviyagini koyup ince dogranmis soğanimizi kavuruyoruz ardından ispanaklari ekleyip ispanaklar eriyene kadar kavuruyoruz. Tuzunu karabiberini ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak peynirini ekliyoruz.

Hamurları ünlü zeminde yufka büyüklüğünde acıyoruz, yarısına göbek göbek ispanakli harçtan koyuyoruz, açık kalan yerlerini elimizle islatiyouz.
Hamurum yarısını katlayip fincanla yuvarlaklar çıkartıyoruz. Siviyagini kizdirip börekleri altli üstlü kizartip kağıt pecetenin üzerine alıp yağını çektiriyoruz, sıcak servis yapıyoruz... AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder