11 Şubat 2012 Cumartesi

Et çorbasi


dana etini ufak ufak dograyip (2 avuc ici kadar) hasliyoruz.
2 yemek kasigi tepeleme un
1 yemek kasigi tepelem tereyag
1 yemek kasigi siviyag
2 su bardagi su
hasladigimiz etlerin suyu
tuz, pul biber

terbiyesi icin:
3 yumurta
yarim limon suyu

yapilisi: Unu tereyagini ve siviyagini renge koyulasana kadar kavuruyoruz. 2 su bardagi suyu ilave edip karistiriyoruz sonra et suyunu ilave ediyoruz. Suyu kaynadiktan sonra etleri ilave edip tuzunu ayarliyoruz.

corbanin terbiyesi: 3 yumurtayi yarim limon suyuyla catalla guzelce cirpiyoruz. Terbiyeyi corbaya catalla karistirarak yavasca ilave ediyoruz. Son olarak pul biber uzerine koyuyoruz... Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder