11 Şubat 2012 Cumartesi

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek

malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
2 buçuk su bardağı un
yarım su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu

üzeri için:

100 ml süt kremasi
100 g bitter çikolata
hindistancevizi

yapılışı:
Önce ortası delik kek kalıbımızı margarinleyip unlayalim (kekin kalıba yapışmaması için).

Yumurtaları tozşeker ile beyazlaşana kadar çırpın (yaklaşık 2-3dakika). Un, kabartma tozu hariç bütün malzemeleri teker teker ekleyip karıştıralım. Ardından un ile kabartma tozunu karıştırarak kek hamuruna eleyerek yedirelim (çırpınca kekimiz basık olur oyüzden çırpmıyoruz). Hazırlamış olduğumuz kek kalıbına kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırınımızda 35-40 dakika pişiriyoruz (bu süreç fırından fırına değişebilir oyüzden kekimizin pişip pişmediğini kürdan ile tesbit edelim).
Pişmiş olan kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım. Soğumuş olan kekimizi kalıptan çıkartalım.

Cikolata ganajı için kremayi ufak bir tencereye alıp ısıtıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Çikolatalarımızı ufak ufak kırıp kremanin icine ekleyip kasikla eriyip pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Kekimizin üzerine çikolatayı kasikla döküyoruz ve çikolata olan yerlerin üzerine hindistancevizi serpiyoruz. Kekimiz ertesi gün servise sunulursa çok daha güzel çekmiş olacak.... AFİYET OLSUN....






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder