10 Şubat 2012 Cuma

Flan

Flan (Fransiz pastasi, Käse kuchen)


hamuru icin:
200gr. un, 75gr tereyag, 100ml su, yarim tatli kaisig tuz, bir tatli kasigi toz seker

kremasi icin:
600ml süt, vanilya aromasi (sekeri yada damlasi olabilirir), 70gr nisasta, 4yumurta, 150gr toz seker.


yaplisi:
Süt ve vanilyayi kaynatin ve ilimaya birakin. Hamur malzemelerini karistirip, kulak memesi yumsakliginda bir hamur elde edin (hamur biraz civik olursa un ilave edebilirsiniz). Hamuru 20dakika dinlendirin. Kremasi icin yumurta ve sekeri guzelce cirpiyoruz, ardindan nisastayi ilave edip cirpiyoruz. Ilimis olan sütü ilave edip karistiriyoruz ve bir tencereye alip katilasana kadar karistirarak (cirpma teliyle) pisiriyoruz. Hamurumu yuvarlak olan kalibimiza göre, kenarlarini kaplicak sekilde aciyoruz ve yaglanmis unlanmis kalibimiza yerlestiriyoruz. Ardindan pisen kremamizi üzerine döküyoruz. 190° isitilmis firinda üzeri kararana kadar pisiriyoruz. Soguk servis ediyoruz. AFIYET  OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder