11 Şubat 2012 Cumartesi

Seftali Kurabiye


Hamuru için:

1 yumurta
1 çay b. Sıvıyağ
1 çay b. Yoğurt
1,5 su b. Pudra şekeri
150 gr. Yumsak margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç kremasi için:
3 su b. Süt
1,5 çay b. Tozseker
5 çorba k. Un

Dışı için:
Sarı kırmızı gıda boyası
Tozseker

Ceviz kabukları ( kalıp için)

Yapılışı
:

Tüm malzemeyi karıştırıp yumsak bir hamur elde ediyoruz. Sonra parçalara koparıp ceviz kabuklarının üzerlerine sarıyoruz. 180 derece isitilmis fırında hafif pembelesene kadar pişiriyoruz (10-15dakika arası).
Krema malzemelerini bir tencereye alıp orta ateste karıştırarak katilasana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyelerin icinde olan ceviz kabuklarını çıkartıp içlerini kremayla dolduruyoruz ve hafif tasiriyoruz, iki yarım kurabiyeyi birbirine yapıştırıyoruz.
Gıda boyalarını kaselere alip biraz suya karıştırıyoruz. Ayrı bir tabağa tozsekeri koyuyoruz. Kurabiyeleri yarı sarı gıda boyasına yarı kırmızı gıda boyasına bandirip tozsekere buluyoruz ve yaprakla süslüyoruz. Saklama kabında buzdolanda 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz... AFİYET OLSUN...






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder