6 Mart 2014 Perşembe

Kokostar kek

Kokostar kek

Kek malzemesi:

3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tepeleme un + 1 yemek kaşığı un

İç malzemesi:

2 yumurta akı
2 su bardağı hindistancevizi
2 su bardağı pudraşekeri

Üzeri için:

100 gr bitter çikolata
Hindistancevizi


Hazırlanışı:

Yumurtaları bir kaba alıp tozşeker ile köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım (rahat 3 dakika çırpın). Ardından sıvıyağı ve sütü ilave edip çırpalım. Ayrı bir kaba kakao, un ve kabartmatozunu karıştırıp eleyerek kek malzemesine ekleyip düşük ayarda çırpalım. 

İç malzemesini hazırlayalım:

Hindistancevizi, pudra şekeri ve yumurta aklarını bir kapta güzelce yoğuralım. Bir kâseye su koyup elimizi arada ıslatıp hindistancevizi malzemesinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. 

Ortası delik kek kalıbımızı yağlayıp, kek malzemesinin yarısını dökelim. Yuvarlamış olduğumuz hindistancevizi toplarını kekin üzerine yerleştirelim ve geri kalan kek malzemesini üzerine döküp toplar görünmeyecek şekilde kapatalım. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. (Pişme süresi fırınınıza göre değişebilir, kekinizi takip ediniz, kürdan ile pişip pişmediğini tespit edebilirsiniz). Kekimizi fırından alıp, sıcakken bir tabağa ters çevirip alalım, kalıbından çıkartıp soğumaya bırakalım. 

Bu arada üzeri için bitter çikolatamızı hazırlayalım. Bir tencereye su koyup kaynatalım sonra altını kısalım. Bir cam kâseye çikolatayı kırıp, kâseyi tencerenin içine koyalım (aman dikkat içine su kaçmasın) ve kısık ateşte benmari usulü eritelim. Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla çikolatadan alıp kekin üzerine ileri geri gezdirelim. Son olarak üzerine hindistancevizi serpelim... Çıkolatasının donmasını bekleyelim ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz... AFIYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder