11 Şubat 2012 Cumartesi

Sütlaç


Malzemeler:

1 Lt. Süt
1,5 Çay Bardağı Pirinç
1 Lt. Su
2 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
Tarçın

Hazirlanisi:

Pirinci ayıklayıp, yıkayın ve 1 litre su ile birlikte tencereye alıp pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.Üzerine soğuk sütü ekleyerek birkaç defa karıştırın ve kaynayıncaya kadar bekleyin. Ayrı bir kasede pirinç ununu bir su bardağı soğuk su ile ezin. Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alarak pirinç ununa ilave edin.(Böylece pirinç unu tamamen erir ve ılınır.)Pirinç ununu tencereye ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirin.Şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerlerine tarçın serpip servis yapın... AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder