22 Mart 2012 Perşembe

Soganli kasarli makarna


malzmeler:

1 kg kivircik makarna
2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
2 kuru sogan
siviyag
haslamak icin su ve tuz

yapilisi:

Öncelikle yaklasik 1,5 litre suyu bir tencereye alip yeterince tuzunu ilave edip kaynatiyoruz. Kaynamaya baslayan suyun icine makarnamizi ilave edip pisene kadar hasliyoruz. Makarnalar haslanirken soganimizi ince ince dograyip, bir tavada siviyag ile guüzelce kizarana kadar kavuruyoruz ve kenara aliyoruz (dikkat edin yakmayin). Kasar peynirimizi rendeliyoruz. Pismis olan makarnalarimizi güzelce süzüp tenceremizin dibini bir kat makarna ile dösüyoruz, ardindan kasar peynirimizden üzerine yayiyoruz ve tekrar makarna ile döseyip yine üzerine kasar peyniri yayiyoruz, bunu makarna bitene kadar yapiyoruz (3-4 kat yapmaniz yeterlidir). Son olarak kavurdugumuz sogani yagiyla birlikte makarnanin üzerine yayip döküyoruz. Sicak servis yapiyoruz... AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder