29 Mart 2012 Perşembe

Dereotlu zeytinli pogaça


malzemeler: (24 tane çikiyor)

1,5 su bardagi süt
1,5 çorba kasigi tozseker
1 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 paket yas maya (20-25 gramlik)
1 silme yemek kasigi tuz
alabildigi kadar un
yarim demet dere otu

içine:
zeytin (çekirdegini ayiklayin)

üzerine: 1 yumurta sarisi

yapilisi:

Ilik süt ile tozsekeri karistirip yas mayayi içinde eritelim ve 10 dakika dinlendirelim. Yumurtayi siviyagini ve kiyilmis olan dere otunu ilave edip karistiralim. Alabildigi kadar unu eleyerek ele yapismicak kulak memesi yumsakliginda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 1 saat mayalandiriyoruz. Mayalanmis olan hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler kopartip, içlerine ayiklanmis zeytin koyup üzerlerine yumurta sarisi sürüyoruz, hamurlarimiz tepside mayalandiriyoruz.  Firinimizi 200° isitip hamurlarimizin üzeri kizarana kadar pisiriyoruz... Sicak servis edin... AFIYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder