8 Mart 2012 Perşembe

Ispanakli Kurabiye



 200gr. un
 65 gr. şeker
 1 yumurta
 125 gr. tereyağ (yumsamis)
 2 paket vanilya
 yarım su bardağı haşlanmış ıspanak

1- Ispanakları haşlayın ve püre haline getirin. Diğer malzemeleri ikiye bölün, yumurtayida çirparak ikiye bölün.
2- Yeşil hamur için malzemenin bir kısmını ıspanakla yoğurun. Hamuru yarım saat kadar buzdolabına kaldırın. (Ispanak kurabiye hamurunun kıvamını değiştiriyor. O yüzden önce yağı, şekeri ve ıspanağı karıştırın, sonra unu yavaş yavaş ekleyin.)
3- Yeşil hamur dolapta beklerken açık renkli hamuru hazırlayın. (Hamuru hazırladıktan sonra dolapta bekletirseniz, kurabiyeler daha kolay şekil alıyorlar. Şekil verirken hamurun çok ince olmamasına dikkat edin, yoksa fırında çabuk kararıyorlar.)
4- Dilediğiniz gibi şekil
verip, önceden ısıtılmış fırında 200° C’de  yaklasik 10 - 15 dakika pişirin. Ertesi güne kalinca kurabiyeler daha lezzetli oluyor. Üzerlerine puda sekeri serpebilirsiniz...

AFIYET OLSUN....
Not: eger hamurunuz ele yapisiyorsa un ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder