28 Şubat 2014 Cuma

Ispanaklı çiçek börek



Ispanaklı çiçek börek

İç malzeme:

250gr ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir
Karabiber
Pulbiber

Hamuru için:

4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
1 paket kabartma tozu
Tuz ( 1silme tatlı kaşığı yeterli)

Hazırlanışı:

Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğrayıp, beyaz peyniri baharatını ekleyip güzelce harmanlayın. Peynir tuzlu olduğu için iç harcına tuz eklemiyoruz.

Hamurun hazırlanışı:

Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açalım. Ortasına yoğurtu, sıvıyağını ekleyelim. Kabartma tozunu ve tuzu unun üzerine serpelim. Yaklaşık 1 su bardağından 1-2 parmak eksik kadar su ekleyip, kulak memesi yumşaklığında bir hamur yoğuralım. 
(Hamuru mayalandırmıyoruz) Hamuru 4e bölüp servis tabağından az daha büyük açalım. İç harcını resimdeki gibi yuvarlak teker şeklinde yayalım ve ortasınada biraz harc koyalım. 2.hamuru aynı şekilde açıp 1.hamurun üzerine koyalım. Tam ortasına bir büyük kahve fincanı koyalım. Hamurun kenarları eşit olmadığı için fazlalıklarını keselim ve çatalla kenarların yapışması için bastıralım. Hamuru 2 parmak eninde şeritler keselim son olarak kesmiş olduğumuz parçaları dikine doğru çevirelim (resimde detayını görebilirsiniz) kalan diğer 2 parça hamuru aynı şekilde hazırlayalım. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 

AFIYET OLSUN..


2 yorum:

  1. Böreğiniz harika görünüyor, ellerinize sağlık! Muhakkak tarifinizi deneyeceğim.
    http//lezzetlivekeyifli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize çok sevindim teşekkürler :)

    YanıtlaSil