28 Şubat 2014 Cuma

Un helvası


Un helvası

1,5 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt

Tozşekeri bir tencereye alıp sütle orta ateşte eritiyoruz ve kenara alıp soğumaya birakıyoruz.

Sonra:
3 çorba kaşığı tereyağı
İsteğe göre fıstık
7 çorba kaşığı tepeleme un

Fıstıkları tereyağınla bir tavaya alıyoruz. Orta ateşte tereyağını eritip fıstıkları az kavuruyoruz. (Fıstıksızda yapabilirsiniz)
Sonra unu ilave edip kokusu çıkıp kızarana kadar kavuruyoruz (yaklaşık 30 dakika sürebilir)
Son olarak şerbetini yedire yedire ilave ediyoruz, çekene kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz. Az soğuduktan sonra ıslak kaşıkla tabaklara servis ediyoruz.. Ben cevizden az küçük parçalara bölüp elimle yuvarlaklar yuvarlayıp küçük pasta kağıtlarına koyup servis ettim daha süslü durdular ve lokma lokma helva oldular... :) AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder