28 Şubat 2014 Cuma

Süt dilimi

Süt dilimler

Keki için:

6 yumurta
100 gr tozşeker
70 gr un
70 gr Mısır nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağı

Kreması için:

400 ml çığ krema
3 paket toz kremşanti
2-3 yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Yumurta sarılarını ayırıp, beyazını köpürene kadar çırpıyoruz. Çırpma esnasında tozşekeri azar azar ilave ediyoruz. Ardından teker teker yumurtaları ekleyip çıkmaya devam ediyoruz. Sıvıyağını yavaşça ekleyip devam çırpıyoruz.
Un, nişasta, kabartma tozunu ve kakao'u karıştırıp malzemeye eleyerek el Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili dikdörtken fırın tepsisine kek hamurumuzu yayıyoruz. Isıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. 

Bu arada kremamızı hazırlayalım. Kremaları, toz kremşantileri ve balı bir Çırpma kabına alıp köpürüp katılaşana kadar çırpıyoruz, buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Pişen kekimizi bıçak yardımıyla kenarlarını tepsiden ayırıyoruz ve sıcakken hemen ters çevirip tezgaha alıyoruz ( bu buharlanıp kek tabakasının daha kolay çıkmasını sağlayacaktır). Üzerinede olan yağlı kağıtı çıkartıp üzerinde olan kek tabakasını bıçakla kazıyoruz ki görünüm gerçek Süt Dilimi gibi olsun. (Ben iki tarafınıda kazıdım) 

Ve kekimizi eşit parçalara kesip ortadan tekrar ikiye kesiyoruz. Alt tarafını tepsiye diziyoruz. Hazırlamış olduğumuz kremayı yavaşça keklerim üzerine yayalım ve üste gelcek keklerimizi üstlerine sırasıyla dizelim, bir gece üzeri kapalı buzdolabında bekletelim, soğuk servis edelim. 


NOT: daha kolaylık olmasını istiyorsanız kek hamurunu ikiye bölüp iki kerede pişirin ve kremayı 1.kekin üzerine yayıp 2. keki üzerine koyup dilileyebilirsiniz. 
Ben kekimi tek kerede pişirdiğim için keki ortadan kesmek için mecbur dilimlemek zorunda kaldım yoksa biraz zorlanabilidim.. :)  

AFIYET OLSUN.. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder