27 Şubat 2013 Çarşamba

Pötibör ve santili tavuk gögsü

 
malzemeler:
 
1litre süt
1 su bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
1,5 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
1 yemek kasigi margarin yada tereyagi
 
tabani için: pötibör bisküvi
 
üzeri için: bir paket kremsanti
150 ml süt
hindistancevizi, çikolata parçalari
 
hazirlanisi:
 
Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede katilasana kadar pisirelim. Muhallebimiz pistikten sonra margarin yada tereyagini ve vanilyayi ilave ederek karistiralim.
Dikdörtken bir borcamin tabanina iki kat pötibör bisküvi döseyelim, üzerine muhallebimizi dökelim ve sogutalim. Krem santimizi 150 ml süt ile çirpalim ve muhallebinin üzerine güzelce yayalim. Son olarak üzerine hindistancevizi ve çikolata paçalari serpelim. 3-4 saat yada bir gece buzdolabinda  bekletelim. Dilimleyerek servis yapalim. AFIYET OLSUN...
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder