27 Şubat 2013 Çarşamba

Muhallebili kadayif




Muhallebisi için:

  1 litre süt
  1 su bardağı un
  1 su bardağı tozşeker
  1 paket kremşanti
 
Kadayıfı için:

  250 gr. kadayıf
  1 su bardağı kirilmis ceviz
  2-3 yemek kaşığı tereyağı
  1 çay bardağı tozşeker

Yapılışı:

Kadayıfı  ince ince dograyalim. Yada buzlukta dondurup posetinde parçalayarak ufalayalım.

Büyük bir tavada tereyağını eritelim. Kadayıfları ilave ederek orta ateşte koyulasana kadar karistirarak kavuralim. Cevizimizi kadayifa ekleyip biraz daha kavuralim

Tozşekeri ilave edip 1 dakika daha kavuralim ve ocağın altını kapatalim sogumaya bırakalım.

Muhallebisi için:

Kremsanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip karistirarak koyulasana kadar pisirelim. Biraz ilimaya birakalim. Ardindan kremsantiyi muhallebiye ilave ederek güzelce 3-4 dakika çirpalim.

Dikdörtgen borcama kavrulmuş kadayıfın yarısını yayalim. Muhallebinin tamamını yavaşça dökelim ve geri kalan kadayifi muhallebinin üzerine yayalim. Buzdolabında 2-3 saat sogutalım.

Not: Kadayıfı sıcak muhallebinin üzerine hemen yayarsanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtırlıgını kaybedebilir. Oyüzden biraz sogumasını bekleyelim.

AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder