27 Şubat 2013 Çarşamba

Patatesli tepsi köftesi

 
köftesi için:
 
400 gr kiyma
1 sogan rendesi
3 dilim tost ekmegi
1 paket kabartma tozu
1 çay bardagi süt
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi köfte baharati
 
yapilisi:
 
Malzemeyi karistirip dikdörtgen borcama yayalim, sonra 30 dakika buzdolabinda dinlendirelim. Ardindan önceden isitilmis 210° C firinda hafif kizarana kadar pisirelim.
 
püresi içi:
 
5 haslanmis patates
1 su bardagi süt
1 çay bardagi tereyagi
1 yumurta
tuz, muskat, karabiber
100 gr kasar peyniri
 
yapilisi:
 
Patatesleri haslayip, tereyagini ekleyip süt ile ezelim püre haline getirelim ve ilimaya birakalim. Baharatlarini ilave edelim son olarak yumurtayi ekleyip karistiralim. Pisen tepsi köftenin üzerine patates harcini yayip spatula ile düzeltelim ve üzerine kasar peyniri rendeleyelim. Firinda üzeri kizarana kadar pisirelim. Sicak servis edelim..
 
AFIYET OLSUN...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder