23 Ekim 2012 Salı

Sebzeli pirinç pilavi

 
malzemeler:
 
2 su bardagi pirinç
3 su bardagi su
1 orta boy kuru sogan
1 kase koserve bezelye (yada haslanmis)
1 kase ufak küp küp dogranmis havuç
ince kiyilmis dereotu
1 çay bardagi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
1 tavuk bulyon
tuz
1 yemek kasigi limon suyu
 
yapilisi:
 
Pirincimizi üzeri bir parmak geçecek kadar kaynar su ile islatalim, üzerine bir tatli kasigi tuz ve limon suyunu ekleyelim ve 20 dakika kadar bekletelim.
Pirincimiz biraz sistikten sonra güzelce yikayip süzelim. Bir tencereye ince kiyilmis sogani, siviyag ile kavuralim, ardindan küçük dogranmis havuçlari ekleyip birlikte tekrar kavuralim. 1 yemek kasigi tereyagini ve pirincimizi ekleyelim ve birbirlerine yapismicak sekile gelene kadar kavuralim (yaklasik 2-3 dakika). Sonra bezelyemizi ve dereoturumuzu ekleyip karistiralim. 3 su bardagi kaynar suyumuzu ekleyip (ben genelde göz karari üzerini yarim parmak su geçecek kadar ekliyorum), içine tavuk bulyonumuzu atalim ve güzelce karistiralim bulyonumuzu eritelim. Tuzunu ayarlayip kisik ateste üzeri kapali suyunu çekene kadar pisirelim (yaklasik 8-10 dakika). Biraz dinlendirdikten sonra servise sunalim..... AFIYET OLSUN...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder