23 Ekim 2012 Salı

Fasulye tursusu

 
 
2 kiloluk tursu için malzemeler:
 
2 kiloluk bidon saklama kabi
2 kilo tursuluk fasulye
3 dis sarimsak
2 yemek kasigi beyaz sirke
2-3 yemek kasigi iri tuz
 
yapilisi:
 
Fasulyelerimizi güzelce yikayip kaynar suda 1-2 dakika kadar haslayalim (dikkat edelim fazla haslarsak fasulyelerimiz dagilabilir)
Sogutup bidonumuza dolduralim, doldururken sarimsaklari 3-4 parçaya bölüp aralarina atalim. Tuzumuzu biraz suda eritip fasulyelerimizin üzerine döküyoruz ve üzerine gelecek kadar su ile dolduruyoruz, ardindan üzerine sirkemizi ekleyip ve üzerine ufak naylon poset koyup güzelce kapagini kapatiyoruz. Kapali isik almicak bir yerde 1 hafta 10 gün sakliyoruz. 1 hafta 10 gün sonra servise sunabilirsiniz.... AFIYET OLSUN....
 
(fasulyem az geldigi için üzerine biber doldurdum, sizde havuc beyaz lahana yada istege göre istediginizi ekleyebilirisniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder