1 Mayıs 2014 Perşembe

TWİX tadında çikolatalı karamelli dilimler

Çikolatali karamelli dilimler... 

Bildiğimiz TWİX çikolatasını andırıyor diyebilirim :)

Hamuru için:

300 gr un 
100 gr tozşeker
200 gr tereyağı

Karameli için:

200 gr tereyağı
200 gr tozşeker
3 yemek kaşığı bal 
150 gr şekerlendirilmiş süt reçeli (Milchmädchen gezuckert, lait concentré sucré) 

Çikolatası için:

200 gr sütlü Kuvertür çikolata
2 yemek kaşığı sıvıyağı

Hazırlanışı:

Un, tozşeker ve ufak parçalara kesilmiş tereyağını hamur yoğurma kabına alıp güzelce malzemeler karışana kadar yoğuralım. Sonuç olarak kırıntılı bir hamur elde ediliyor. Kırıntılı hamuru yağlı kağıt serili pasta çemberine döküp elinizle yayın bastırın sonra spatula yardımı ile üzerini düzeltin ve çatalla üzerine ara ara delikler yapın. 180 derece ısıtılmış fırında (havalı ayarda) yaklaşık 15dakika pişirin (fırının pişirme süresi fırına göre değişebilir takip ediniz), üzeri pembeleşince fırından alın soğumaya bırakın.

Karamelin hazırlanışı:

Tereyağını bir tencereye alıp orta ateşte eritin dikkat edin yakmayın. Ateşi kısın üzerine tozşekeri, balı ve süt reçelini ekleyip karıştırarak kaynatın. Yalnız dikkat edin karamel kaynamaya başladığında, ocağin ayarını kaynadığı dereceye kadar kısın ve sürekli karıştırın dibine tutabilir, yaklaşık 15 dakika kadar karıştırarak pişirin, zamanı azaldıkça karamelin rengi koyulaşacaktır farkına varacaksınız. Karameli kekin üzerine dökün ve donması için 30 dakika bekleyin.

Not: isteyen tereyağı miktarını azaltabilir.

Üzeri için çikolatası:

Tencereye su koyup kaynatın sonra ocaği en düşük ayara kısın. Çikolatayı parçacıklar haline kırıp cam kâseye koyun, içine sıvıyağı ekleyin ve kâseyi tencereye sıcak suyun üzerine oturtun, karıştırarak erimesini sağlayın, yalnız dikkat edin çikolataya su kaçmasın ziyan olur. Ocağı kapatın ve eriyen çikolatayı karamelin üzerine güzelce yayın, isteğe göre çikolatayla üzerine şekiller verebilirsiniz. Çikolatası donduktan sonra karelere kesip servis edebilirsiniz... 

AFIYET OLSUN... 





2 yorum:

  1. Bu ne kadar guzel bisey ya ama bir malzemesi burda yok onun yerine ne olabilir acaba? Sut receli sekerlenmisi. Evde yapdigimiz dulce lehce mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt reçelinin tarifini yayınladım :) hazır olarak kahvelere koyulan şekerlendirilmiş süt kreması oluyor..

      Sil