26 Aralık 2013 Perşembe

Tarçınlı, Fındıklı, şekerli simitler


Hamurun tarifi Leyla Akkus'a aittir teşekkürler...



Hamuru için:
...
500 ml süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardagi tozşeker
1 tutam tuz
1 tane yas maya
1 kilo un

Arası için:

100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağı

İçi malzemesi:

1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı öğütülmüş fındık
Tarçın

Üzerine: Pudraşekeri

Yapılışı:

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım. Unu azar azar yedirerek ele yapışmicak şekilde yumşak (kulak memesinden az sert) bir hamur yoğuralım. Hamuru sekiz bezeye bölüp dinlendirelim. Ardından bezeleri tatlı tabağından az daha büyük açıp aralarına yağ karişimindan sürüp üst üste dizelim.

Üst üste dizmiş olduğumuz bezeleri ikişer şekilde alip merdane yardımıyla resimdeki gibi açalım. Üzerine tozşekere, fındık tozunu ve tarçını serpelim, alt kısmından kıvırıp rulo yapalım. Yapmış olduğumuz ruloyu uzunlamasına ortadan ikiye keselim. Önde olan parçayı kendinize doğru çevırın sınra bu iki parçayı birbirlerine alt üst sararak yuvarlak simit yapalım. Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim ve fırından alıp soğumaya bırakalım.
Son olara üzerine pudraşekeri serpelim... 
AFIYET OLSUN...
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder