21 Ekim 2013 Pazartesi

UN KURABIYESI



Malzemeler:

250 g margarin 
1 çay bardağı sıvıyağı
2 adet yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı nişasta 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Alabildiği kadar un

Üzerine: pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yumşamış olan margarini ve sıvıyağını karıştırıp üzerine nişastayı, toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve yumurtaları (yumurtanın 1 tanesinin beyazını ayırıyoruz) ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine aldığı kadar unu ilave ederek, kulak memesinden az daha yumşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru istenilen şekillere verip, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, 170 derece ısıtılmış fırında 7-10 dakika pişiriyoruz. (Ben 7 dakika pişiriyorum. Dakikası fırınınıza göre değişebilir, kurabiyeleri pembeleşmeden fırından çıkartın) kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alın yoksa dağılma tehlikeleri var, soğuduktan sonra kurabiyeler çekmiş olacak. Son olarak üzerlerlerine pudra şekeri serpiyoruz.. 
Afiyet olsun...

Not: kurabiyeler durdukça daha güzel oluyorlar. Saklama kabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder