21 Ekim 2013 Pazartesi

POP KEK



24 tane için

Malzemeler:

150 g un 
125 g toz şeker 
2 çay kaşığı kabartma tozu 
1 yumurta 75 ml sıvıyağı 
75 ml limonata ben süt kullandım

Resimdeki gibi pop kek kalıbı

1 paket çikolata 
24 tane şeker sapları
Üzerlerini süslemek için süs şekerleri


Hazırlanışı:

Bütün malzemeyi karıştırıp hafif akıcı bir kek hamuru elde ediyoruz. Kek kalıbımızı margarinliyoruz ardından yapışmaması için unluyoruz. Kalıbımız 2 parçadan oluşmaktadır, delikli olan tepsimiz üste gelecektir, deliksiz olan tepsinin üzerine koyulacaktır (resimdeki gibi) ama önce hazırladığımız kek hamurunu eşit şekilde kalıba paylaştırıyoruz ve üzerine delikli olan tepsiyi koyuyoruz. Ardından 175 derece ısıtılmış fırında kekleri 15-20 dakika pişiriyoruz. Kek kalıbının deliklerinden kekiniz taşarsa şaşırmayın bu gayet normaldir, kekiniz piştikten sonra taşan kekleri kalıbın üzerinden alabilirsiniz ve kalıbımızı açıyoruz keklerimizi top şeklinde görüyoruz soğumaya bırakıyoruz.
1 paket çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Şeker saplarını önce çikolataya bandırıp pop keklerimize saplıyoruz. Tutunması için az bekliyoruz sonra yavaşça pop keklerimizi çikolataya bandırıyoruz (biraz eziyetli ama çok güzel) hemen ardından çikolata donmadan üzerlerine süs şekerleri serpiyoruz ve donmaya bırakıyoruz. Çikolatası döndükten sonra servise hazırdır..
 Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder