13 Nisan 2014 Pazar

Leopar kek

Farkli görünümlü bir kek'e ne dersiniz 

Leopar Kek

malzemeler:

165 g tereyagi
250 g un
125 g tozseker
3 yumurta
1 çay bardağı süt
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya özlü vanilya sekeri
1 tutam tuz

yapilisi:

Firinimizi 175° C isitalim. Baton kek kalibimizi margrinleyip unlayalim.

Yumsamis olan tereyagimizi tozseker ve vanilya sekeriyle krema kivamina gelene kadar çırpalım (malzeme biraz kati oluyor normaldir) tutam tuzu ekleyelim sonra teker teker yumurtalari ilave ederek çırpmaya devam edelim, peşinden 1 çay bardağı sütü ekleyelim. Ardindan unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve tahta kaşıkla karistirtıralım.

İki ayrı kâseye 2şer yemek kaşığı (her birine) kek hamurundan koyup birine pembe diğerine siyah gıda boyası ekleyip güzelce karıştıralım. 3 ayrı şanti torbasına kek hamurlarını dolduralım.
Yağlanmış kek kalıbımıza önce beyaz hamurdan kalıbın dibi kapatacak şekilde paylaştıralım. Sonra siyah hamurdan üzerine toplar sıkalım. Pembe hamurun poşet ucunu Siyah topların üzerine koyup hamurdan siyah topların içine sıkalım. Üzerlerine beyaz hamuru paylaştıralım tekrar siyah pembe aşamaları yapalım.

Isitilmis 175° C firinda yaklasik 30-50 dakika pisiriyoruz.. (dakikasi firininiza göre degisebilir, kekinizin pistigini kürdan ile tespit ediniz) Kekimizi biraz soguttuktan sonra kalibindan cikartalim üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz... Çikolata ganajı, pudra şekeri, şeker ganajı vs üzerine kullanabilirsiniz, süslemesi tamamen size ait..

(Not: kekinizi bir gece bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız)

AFIYET OLSUN...
.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder