26 Mart 2014 Çarşamba

Kolay porsionluk ekmek


Kolay ekmek 

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 yaş maya yada kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kilo kadar)

Yapılışı:

Ilık süt ile ılık suyu bir yoğurma kabınalıp yaş mayayı içinde eritelim. Azar azar unu eklerken tuzunu unun üzerine serpelim ve ele yapişmicak yumşak bir hamur yoğuralım. Hamuru üzeri kapalı 1-1,5 saat kadar mayalandıralım. Sonra hamurdan mandalinadan az daha büyük bezeler kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizelim, üzerlerine çizikler atalım. Üzerine sıvıyağı sürüp 30 dakika daha tepside mayalandıralım. Fırınımızı 200 dereceye ısıtalım tepsimizi fırına sürelim. Ekmekleri üzerileri kızarana kadar pişirelim.. 

AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder