16 Kasım 2013 Cumartesi

CIKOLATA MOUSSLU YARIM TOP PASTA


malzemeler:

keki için:

3 yumurta 
100 gr tozseker
 1 vanilya
100 gr un
2 çay kasigi kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao

kremasi  ve içi  için:

1 paket kremsanti
200ml süt
200 gr bitter çikolata
frambuaz 

üzeri için:

200 gr bitter çikolata
100 gr beyaz çikolata

 yapilisi:

yagli kagit serili düz firin tepsisi 
2 tane 6serli yarim top silikon kalibi (resimde görebilirsiniz)

Yumurta ile tozsekeri 2-3 dakika köpürene kadar çirpiyoruz. Vanilyayi ekliyoruz. Un, kakao ve kabartrmatozunu karistirip yumurtali malzemeye karistiyoruz. Kekimizi yagli kagit serili düz firin tepsisine döküyoruz. Önceden isitilmis 180° firinda 10-15 dakika pisiriyoruz. (pisirme süresi firininiza göre degisebilir kekinizi takip ediniz)

pisen kekimizi az sogumaya birakalim ardindan büyük agiz bardakla 12 yuvarlak çikartalim.

Iki kere 200'er  gr bitter çikolatamizi benmari usulü eritip birini silikon kalibimizin yuvarlak yerlerine fircayla sürelim donmaya birakalim. Ardindan kremsantimizi 200ml süt ile çirpalim ve diger 200gr eritmis oldugumuz bitter çikolatayi yavasça kremsantiyle karistiralim. Kremsanti kremamizi kaliba esit sekilde paylastiralim, üzerlerine 2-3'er tane frambuaz yerlestirelim. Sonra üzerlerini yuvarlak kesmis oldugumuz keklerimizle kapalatim ve srteç filme kaplayalim. Donmasi için 1 saat buzlukta bekletelim. Pastalarimizi çikartmadan 10 dakika önce beyaz çikolatamizi benmari usulü eritelim. 
Pastalarimizi buzluktan çikartalim ve yavasça yuvarlaklari silikon kalibimizdan çikartalim dikkat edin kirilmasin çok hassaslar. Son olarak eritmis oldugumus beyaz çikolatamizi üzerlerine ileri geri gezdirip çizgiler yapalim. (not siringaniz varsa çikolatanizi siringaya doldurup daha düzgün çizgiler elde edebilirsiniz).. Pastalarimizi buzdolabinda muhafaza edelim ve 1 gece bekletelim...  AFIYET OLSUN...
 

 







6 yorum:

  1. Buna bayıldım görüntüsü gibi lezzetide harikadır eminim…
    Çok başarılı bir sunum olmuş…
    Ellerine emeğine sağlık…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Her zamanki gibi sunum harika reyhancim. Ellerine saglik, frambuaz ve çikolata super bir uyum !

    YanıtlaSil
  3. Emel hanım çok teşekkür ederim.. Bu tarif ve sunum beni biraz uğraştırdı ama deydi :)

    YanıtlaSil
  4. Aylacım sanada çok teşekkür ederim sayende bu tarifi ve sunumu uyguladım hatırlarsan :))

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık.Uğraştığınıza değecek nefis ve görselliği on numara bir pasta olmuş maşaAllah sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim Sema Hanim, saygilar ve sevdiler...

      Sil