Meyveli Tart
Keki için:
150gr margarin yada tereyağı
1,5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Oda ısısında olan Margarın yada tereyağını mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırparken Azar azar tozşekerini ilave edin. Vanilya ve tuzu ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edin ve her yumurta için yarım dakika çırpın. Unu nişastayı ve kabartma tozunu karıştırıp, yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin ve karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına kek hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişen keki fırından alıp az soğumaya bırakalım sonra bir servis tabağına ters çevirelim..
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
Yapılışı:
Sütü, tozşekeri ve unu bir tencere alıp orta ateşte karıştırarak katılaşana kadar pişirelim, sıcakken pasta kekimizin üzerine yayalım.
Üzerine:
dilediğiniz meyveyi dizebilirsiniz
Son olarak yarım paket tart jölesi pişirip meyvelerin üzerine kaşık yardımıyla yayalim. Pastamızı buzdolabinda muhafaza edip 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.. Bir gece beklemesi pastanın daha güzel olmasına vesile olur..
AFIYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder