Malzemeler:
1 büyük kâse Brokoli
1 büyük kâse Karnıbahar
2 orta boy Havuç
3-4 Patates
Beşamel sosu:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber, muskat, tuz
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Bütün sebzeleri haşlayalım suyunu süzüp az soğutup borcama yayalım.
Beşamel sosunu hazırlayalım: bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladıktan
2-3 dakika sonra ocaktan alıp sebzelerin üzerine eşit şekilde yayalım.
Üzerine kaşar peyniri rendeleyelim ve ısıtılmış fırında 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim...
AFIYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder