Visneli pasta
keki icin: 5 yumurta
200gr. tozseker
200gr. un
1/2 paket kabartma tozu
kremasi icin: 200ml krema
500ml süt
500ml labne peyniri (créme frâiche)
5 yemek kasigi tozseker
2 paket vanilyali pudding tozu
kirmizi jölesi icin: 2 paket tart jölesi
500ml su ( yarisi visne suyu)
5 yemek kasigi tozseker
ayriyekten: bir konserve yada dondurulmus visne
kekin yapilisi:
Kekin malzelerini güzelce krema haline gelinceye kadar cirpin. 35-40 cm lik boyutunda bir tepsiyi margarinle yaglayip unlayin (kekin tepsiye yapismamasini saglayacaktir), kek malzemesini tepsiye dökün. 180° önceden isitilmis firina sürün, 15-20 dakika pisirin. Kekinizin pistigini tepsiden hafif cekildigini görünce anlicaksiniz. Kek firindayken kremayi hazirliyoruz.
kremanin hazirlanisi:
Sütü bir tencereye alip icerisine tozsekeri ve pudding tozunu ilave edip katilasana kadar pisirin. Pudding pistikten sonra icerisine kremayi ve labne peynirini katip güzelce karistirin (eger pütürükler olusursa mixerle cirpin). Hazirladigimiz kremayi sogutmadan pismis olan kekin üzerine döküyoruz. Üzerine bolca visneleri diziyoruz. Simdi tart jölemizi hazirliyoruz.
tart jöle hazirlanisi:
500ml su visne su karisimini bir tencereye alip, tozsekeri ve jöle tozunu ilave edip katilasana kadar karistirip pisiriyoruz. Jölemiz pistikten sonra hemen yemek kasigiyla yavas yavas kremanin üzerine döküyoruz ve donmasi icin bir gece buzdolabinda bekletiyoruz.... AFIYET OLSUN.....
200gr. tozseker
200gr. un
1/2 paket kabartma tozu
kremasi icin: 200ml krema
500ml süt
500ml labne peyniri (créme frâiche)
5 yemek kasigi tozseker
2 paket vanilyali pudding tozu
kirmizi jölesi icin: 2 paket tart jölesi
500ml su ( yarisi visne suyu)
5 yemek kasigi tozseker
ayriyekten: bir konserve yada dondurulmus visne
kekin yapilisi:
Kekin malzelerini güzelce krema haline gelinceye kadar cirpin. 35-40 cm lik boyutunda bir tepsiyi margarinle yaglayip unlayin (kekin tepsiye yapismamasini saglayacaktir), kek malzemesini tepsiye dökün. 180° önceden isitilmis firina sürün, 15-20 dakika pisirin. Kekinizin pistigini tepsiden hafif cekildigini görünce anlicaksiniz. Kek firindayken kremayi hazirliyoruz.
kremanin hazirlanisi:
Sütü bir tencereye alip icerisine tozsekeri ve pudding tozunu ilave edip katilasana kadar pisirin. Pudding pistikten sonra icerisine kremayi ve labne peynirini katip güzelce karistirin (eger pütürükler olusursa mixerle cirpin). Hazirladigimiz kremayi sogutmadan pismis olan kekin üzerine döküyoruz. Üzerine bolca visneleri diziyoruz. Simdi tart jölemizi hazirliyoruz.
tart jöle hazirlanisi:
500ml su visne su karisimini bir tencereye alip, tozsekeri ve jöle tozunu ilave edip katilasana kadar karistirip pisiriyoruz. Jölemiz pistikten sonra hemen yemek kasigiyla yavas yavas kremanin üzerine döküyoruz ve donmasi icin bir gece buzdolabinda bekletiyoruz.... AFIYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder