6 kisilik:
6 mini pasta çemberi
yagli kagit
1 kuru sogan
2 avuç içi kiyma
1 yemek kasigi biber salcasi
3-4 haslanmis patates
2-3 patlican
kasar peyniri
yaklasik 1 su bardagi süt
tuz
karabiber
kirmizi pulbiber
hazirlanisi: Patateslerimizi soyup hasliyoruz. Ayni zamanda soganimizi ince dograyip siviyagla tavada kavuruyoruz ardindan kiymamizi ekleyip soganla guzelce kavuruyoruz, biber salcasini ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, tuzunu biberini ekleyip kenara aliyoruz.
Patateslerimize süt ve tuzunu ekleyip güzelce eziyoruz püre haline getiriyoruz. Patlicanlarimizi dilimleyip kizartiyoruz (yada grill makinesinde pisiriyoruz). Her bir kalibimizi yagli kagitlayip:
1.patlican dösüyoruz
2. püre koyuyoruz
3. tekrar dilim patlican
4. kiymayi paylastiriyoruz
5. yine dilim patlican
6. kalan püreyi paslastiriyoruz
7. son olarak dilim kasar koyuyoruz.
210° C Isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz... sicak servis ediyoruz... AFIYET OLSUN...
NOT: kaliplariniz yoksa borcama döseyip, pistikten sonra kare dilimlere kesip servis yapabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder