Toplam 48 tane 2 tepsilik
ic malzemesi:
2 orta boy patlican
5-6 dal taze sogan
1 kuru sogan
1 avuc ici kiyma
karabiber, pulbiber, tuz
Hamuru icin:
1 paket toz maya
6 su bardagi un
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
2 yumurta
2-3 tutam tuz
ayriyekten 5-6 kasik eritilmis tereyagi
Hazirlanisi: Patlicanlari oldugu kadar kücük dograyip, tuzlu suda bekletiyoruz. Patlicanlarin aci suyu cikinca, süzüp yikiyoruz ve sularini elimizde sikarak cikartiyoruz. Soganlari ince dograyip siviyag ile kavuruyoruz. Kiymayi ekleyip suyunu biraz cekene kadar kavuruyoruz. Baharatlarini ilave ediyoruz. Patlicanlarida ekleyip, eriyip hafif kizarana kadar kavuruyoruz.
Hamurun hazirlanisi: Mayayla unu karistirip bir kaba koyup ortasini havuz seklinde aciyoruz. Süt, yumurta, siviyag ve tuzu ekleyip, ele yapismicak bir hamur elde ediyoruz. Mayalandirmadan hamuru 6 parcaya bölüp, herbirini 5e bölüyoruz, toplam 30 parca oluyor. Parcalari tatli tabagi büyüklügünde acip herbirinin üstüne ertilmis tereyagi sürüp 5er 5er üst üste yerlestirip bir tabaga aliyoruz ve 30 dakika buzdolabinda mayalandiriyoruz. Hamurlari unlanmis zemine alip büyük servis tabagi büyüklügünde aciyoruz ve 8 esit parcaya bölüyoruz harcini koyup rulo yapiyoruz. üzerine yumurta sarisi sürüp hashas, cörek otu, susam serpip 180°isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz... AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder