2 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı nişasta
6-7 su bardağı süt...
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme margarin
Bulamak için: hindistancevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle borcamınızın zeminine streçfilm serin.
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi derin bir tencereye alıp, orta ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip 3-4 dakika çırpın. Ve malzemeyi streçfilm serili borcama güzelce yayın az soğumaya bırakın. Üzerini streçfilmle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün borcamı tezgahın üzerine ters çevirip streçfilmi alalım. Bıçakla küpler kesip hindistancevizine bulayın. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...
2 su bardağı tozşeker
4 yemek kaşığı nişasta
6-7 su bardağı süt...
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme margarin
Bulamak için: hindistancevizi
Hazırlanışı:
Öncelikle borcamınızın zeminine streçfilm serin.
Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi derin bir tencereye alıp, orta ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip 3-4 dakika çırpın. Ve malzemeyi streçfilm serili borcama güzelce yayın az soğumaya bırakın. Üzerini streçfilmle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün borcamı tezgahın üzerine ters çevirip streçfilmi alalım. Bıçakla küpler kesip hindistancevizine bulayın. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder