Malzemeler:
3 su ılık bardağı süt
3 su ılık bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağı...
25 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine:
25 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine:
Sıvıyağı
2 kuru soğan
400 gr kıyma
1-2 yemek kaşığı salça
400 gr kıyma
1-2 yemek kaşığı salça
Baharat
Tuz
Dışı için: galeta unu
Yapılışı:
Tuz
Dışı için: galeta unu
Yapılışı:
Sütü yoğurma kabına alıp mayayı içünde eritin. Şekerini, sıvıyağını ve tuzunu ekleyin. Ununu azar azar yedirerek ekleyip ele yapışmayacak kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat ılık ortamda mayalandırın.
Hamurunuz mayalanırken soğanları ince ince doğrayalım, bir tavada sıyağınla kavuralım. Kıymayı ilave edip soğanları güzelce kavurmaya devam edelim, salçasını, baharatını ve tuzunu ekleyip karıştıralım. İç malzeme böylece hazır olur..
Hamurunuz mayalanırken soğanları ince ince doğrayalım, bir tavada sıyağınla kavuralım. Kıymayı ilave edip soğanları güzelce kavurmaya devam edelim, salçasını, baharatını ve tuzunu ekleyip karıştıralım. İç malzeme böylece hazır olur..
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp avucumuzun içinde açıp içine kıyma harcı koyup top gibi yuvarlayalım ve galeta ununa böylece bulayalım. Hamur bitene kadar bu işlemi devam edelim.
Güzelce fırın tepsisine dizip ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.. Sıcakken servis edin pofuduk pofuduk hmmmmm :)))
AFİYET OLSUN...
Güzelce fırın tepsisine dizip ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.. Sıcakken servis edin pofuduk pofuduk hmmmmm :)))
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder