24 Nisan 2012 Salı
Püre ve Pilav esliginde ET SOTE
Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı
2 adet soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 bardak et suyu
karabiber
kekik
tuz
Yapılışı:
Eti küp küp dograyip güzelce yikadiktan sonra düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su koyup etler yumuşayana kadar haşliyoruz. Eti süzüyoruz. 1 bardak et suyu ayrıp, ayrı bir tencerede soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz, biberler ince doğranıp ilave edip tekrar kavuruyoruz. Domateslerin kabukları soyup ince doğrayip sogan biber karisimina katıp karıştırıyoruz. Ayırmış olduğumuz bir bardak et suyunu ilave edip tuzunu ve karabiber katıyoruz. Daha sonra etleride katıp bir güzel karıştırıyoruz, ocağın altını kısıp, etleri suyunu çekene kadar pisiriyoruz, pistikten sonra kekik serperek altını kapatıyoruz. Püre ve Pilav esliginde servis edebilirsiniz.... Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder