keki için:
75 gr. tozseker
3 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi sirke (ben elma sirkesi kullandim)
100 gr. un
yarim paket kabartma tozu
kremasi için:
2 paket toz kremsanti
1 su bardagi soguk süt
2 paket krema sertlestirici (santi fix, sahne fest)
250 gr. quark (fromage blanc, süzme yogurt)
250 gr. marcarpone
1 yemek kasigi limon suyu
(not: marcarpone yerine 250 gr. daha quark kullanabilirsiniz)
üzeri için:
500 gr. dondurulmus frambuaz
yarim yemek kasigi tozseker
1 su bardagi su
2 yemek kasigi nisasta
hindistan cevizi
kekin yapilisi:
Tozseker ile yumurtalari krema kivamina gelene kadar çirpiyoruz, ardindan vanilyayi, siviyagini ve sirkesini ilave edip tekrar cipriyoruz. Un ve kabartmatozunu karitirip, malzemeye eleyerek düsük ayarda çirpiyoruz. Yagli kagit serili 30*40 cm capinda tepsiye resimdeki gibi spatula yardimi ile yayiyoruz. Önceden isitilmis 180°C firinda, üzerini kizartmadan 6-8 dakika pisiriyoruz.
kremanin yapilisi:
2 paket kremsantiyi, 2 paket krema sertlestirici ve 1 su bardagi süt ile 2-3 dakika çirpiyoruz. Ardindan Quark ve mascarponeyi ekleyerek 1-2 dakika daha çirpiyoruz ve spatula yardimi ile kekin üzerine düzgünce yayiyoruz
üzerinin hazirlanisi:
500 gr. frambuazlari tozseker ile tava kaynatiyoruz. Bu arada 1 su bardagi su ile 2 yemek kasigi nisatayi karistiriyoruz. Frambuazlari 2 dakika kaynattiktan sonra nisastali terbiyemizi ilave edip tekrar 5 dakika ara ara karistirarak kaynatiyoruz ve 5 dakika dolduktan sonra ocaktan alip ara ara karistirarak 5 dakika sogutuyoruz. Frambuazli karisimi kremanin üzerine yavasça yayiyoruz ve 5-10 dakika daha sogumaya birakiyoruz, ardindan hindistan cevizi serpip 3-4 saat yada bir gece buzdolabinda bekletiyoruz... AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder