malzemeler:
2 tane orta boy kabak
3 yumurta
1.5-2 su bardağı un
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber
kizartmak için siviyag
3 yumurta
1.5-2 su bardağı un
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber
kizartmak için siviyag
yapilisi:
Kabakları yıkayıp büyük bir kâsenin içine irice rendeleyin. Başka bir kâsede Yumurtaları biraz tuz ekleyerek çırpın. Dereotunu incecik kıyıp onla birlikte yumurtaya ekleyip tekrar çırpın.
Yumurtalı unlu karışımı rendelenmiş kabağın üzerine döküp iyice karıştırın.
tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu kadar alıp kızgın yağa yavaşça dökün. İşlemi tekrar ederek mücver karışımını tavaya aralıklarla döküp altı kızarınca bir maşa yardımı ile çevirin.
mücverleri altın sarısı renk oluncaya kadar pişirip kâğıt havlu üzerine çıkarın.
AFIYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder