Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 adet büyük soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı süt
karabiber, tuz, kirmizi pul biber
üzerine gezdirmek için:
1 yemek kaşığı salça
1 çay kasigi nane
Mercimeği ve pirinçleri yıkayıp bir tencerenin içine alın. Soğanı, patatesi ve havucu soyup büyük dogranmis şekilde ilave edin. Malzemelerin üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilave ederek kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler iyice haşlandıktan sonra el blenderine vurun ve karışımın üzerine 1 çay bardağı sütü ilave edin. Tuzunu ve baharatini ilave ederek bir miktar daha kaynatın ve altını kapatın. Bir tavada tereyağı, salçayı ve naneyi kavurup, her servis edeceginiz çorbanın üzerine 1 yemek kasigi gezdirin.
(Not: çorbaniz kati olduysa su ilave edebilirsiniz)
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder