24 Nisan 2012 Salı

Nazarli sünnet pastasi


Püre ve Pilav esliginde ET SOTE



Malzemeler:

1 kg dana kuşbaşı
2 adet soğan
3 adet domates
3 adet yeşil biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 bardak et suyu
karabiber
kekik
tuz


Yapılışı:

Eti küp küp dograyip güzelce yikadiktan sonra düdüklü tencerede  üzerini geçecek kadar su koyup etler yumuşayana kadar haşliyoruz. Eti süzüyoruz. 1 bardak et suyu ayrıp, ayrı bir tencerede soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz, biberler ince doğranıp ilave edip tekrar kavuruyoruz. Domateslerin kabukları soyup ince doğrayip sogan biber karisimina katıp karıştırıyoruz. Ayırmış olduğumuz bir bardak et suyunu  ilave edip tuzunu ve karabiber katıyoruz. Daha sonra etleride katıp bir güzel karıştırıyoruz, ocağın altını kısıp, etleri suyunu çekene kadar pisiriyoruz, pistikten sonra kekik serperek altını kapatıyoruz. Püre ve Pilav esliginde  servis edebilirsiniz....  Afiyet olsun....

11 Nisan 2012 Çarşamba

Papatyali ilk bahar pastasi

Zeytinli kurabiye


malzemeler:

250 gr yumsak margarin
2 yumurta (1 tanesinin aki içine sarisi üzerine)
1 yemek kasigi sirke (elma sirkesi kullandim)
yarim yemek kasigi tuz
4 - 4,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kiyilmis zeytin

yapilisi:

Un, kabartma tozu ve zeytin hariç tüm malzemeleri karistirin. Un ve kabartma tozunu karistirip malzemeye yedire yedire ele yapismicak yumsak hamur elde edin. Hamurunuz civik ise un ekleyebilirsiniz. Son olarak kiyilmis zeytinleri hamura ekleyerek yogurun ve buzdolabinda 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartip yuvarlayin ve üzerlerine yumurta sarisi sürün. 180° C isitilmis firinda yaklasik 15-25 dakika arasi pisirin (ben 15dakika pisirdim) bu süre firininiza göre degisebilir. Soguduktan sonra hemen servise hazirdir.. AFIYET OLSUN...


7 Nisan 2012 Cumartesi

Frambuazli dilim pasta


keki için:

75 gr. tozseker
3 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi sirke (ben elma sirkesi kullandim)
100 gr. un
yarim paket kabartma tozu

kremasi için:

2 paket toz kremsanti
1 su bardagi soguk süt
2 paket krema sertlestirici (santi fix, sahne fest)
250 gr. quark (fromage blanc, süzme yogurt)
250 gr. marcarpone
1 yemek kasigi limon suyu
(not: marcarpone yerine 250 gr. daha quark kullanabilirsiniz)

üzeri için:

500 gr. dondurulmus frambuaz
yarim yemek kasigi tozseker
1 su bardagi su
2 yemek kasigi nisasta
hindistan cevizi


kekin yapilisi:

Tozseker ile yumurtalari krema kivamina gelene kadar çirpiyoruz, ardindan vanilyayi, siviyagini ve sirkesini ilave edip tekrar cipriyoruz. Un ve kabartmatozunu karitirip, malzemeye eleyerek düsük ayarda çirpiyoruz. Yagli kagit serili 30*40 cm capinda tepsiye resimdeki gibi spatula yardimi ile yayiyoruz. Önceden isitilmis 180°C firinda, üzerini kizartmadan 6-8 dakika pisiriyoruz.




kremanin yapilisi:

2 paket kremsantiyi, 2 paket krema sertlestirici ve 1 su bardagi süt ile 2-3 dakika çirpiyoruz. Ardindan Quark ve mascarponeyi ekleyerek 1-2 dakika daha çirpiyoruz ve spatula yardimi ile kekin üzerine düzgünce yayiyoruz




üzerinin hazirlanisi:

500 gr. frambuazlari tozseker ile tava kaynatiyoruz. Bu arada 1 su bardagi su ile 2 yemek kasigi nisatayi karistiriyoruz. Frambuazlari 2 dakika kaynattiktan sonra nisastali terbiyemizi ilave edip tekrar 5 dakika ara ara karistirarak kaynatiyoruz ve 5 dakika dolduktan sonra ocaktan alip ara ara karistirarak 5 dakika sogutuyoruz. Frambuazli karisimi kremanin üzerine yavasça yayiyoruz ve 5-10 dakika daha sogumaya birakiyoruz, ardindan hindistan cevizi serpip 3-4 saat yada bir gece buzdolabinda bekletiyoruz... AFIYET OLSUN...



















4 Nisan 2012 Çarşamba

Kremsantili güllü yas pasta modelim







Nesquikli pasta


malzemeler:

4 yumurta
1 su bardagi tozseker
1 su bardagi siviyag
200 ml sivi krema
1 su bardagi toz nesquik
1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu

üzeri için:

1 paket çikolata sosu
1 paket pasta kremasi
çilek, frambuaz

yapilisi:

Yumurtalari tozsekerle krema kivamina gelene kadar çirpiyoruz. Un kabartma tozu hariç, diger malzemeleri ilave edip tekrar çirpiyoruz. Ardindan un ile kabartma tozunu karistirip malzemeye eleyerek ilave edip yediriyoruz. Yagli kagit serili 24'e 34 çapinda kare firin kalibimiza keki döküyoruz (yuvarlak 26 çapinda pasta kalibida kullanabilirsiniz). Önceden isitilmis 180° C firinda yaklasik 25-30 dakika pisiriyoruz. Firindan çikartip kenara aliyoruz, bu arada;

üzeri için:

çikolata sosunu paketin üzerinde hazirlanis sekline göre hazirlayip kekin üzerine esit sekilde paylastirip, sogumaya birakiyoruz.
Pasta kremasini ayni sekilde tarifine göre hazirlayip, çikolatali sosun üzerine dikkatlice yayiyoruz, üzerini spatula ile düzlestiriyoruz. Son olarak çilek frambuaz ile süslüyoruz... (istege göre farkli meyve kullanabilirsiniz)... Buzdolabinda muhafaza ediyoruz.... AFIYET OLSUN...


(Ben malzemeleri iki kat kullanarak pastami büyük yaptim)